Военноморските сили на Русия са провели учение с бойна стрелба в северозападната

...
Военноморските сили на Русия са провели учение с бойна стрелба в северозападната
Коментари Харесай

Русия проведе учение с бойна стрелба в Черно море

Военноморските сили на Русия са провели " обучение " с бойна пукотевица в северозападната част на Черно море, заяви Министерството на защитата в Москва.

Това се случва дни откакто Кремъл излезе от зърнената сделка и съобщи, че ще преглежда корабите, пътуващи към Украйна през този воден маршрут, като евентуални военни цели. От Киев отвърнаха: Всички съветски кораби в Черно море към този момент са военни цели.

Черноморският флот на Русия " организира бойна пукотевица с противокорабни крилати ракети по транспортен съд цел на полигона за бойни учения в северозападната част на Черно море ", заяви съветското министерство на защитата в " Телеграм ".

" Корабът цел беше погубен вследствие на ракетния удар. Също по този начин по време на взаимното обучение корабите и авиацията отработиха дейности за уединяване на региона, краткотрайно затворен за мореплаване, а също по този начин извършиха комплекс от ограничения за задържане на кораба извършител ", гласи още известието.

Киев съобщи, че е подготвен да продължи износа на зърно през южните си пристанища, макар че Русия се отдръпна от съглашението. Сред разновидностите се обмисля и коридор през териториалните води на България, а Европейски Съюз разгласи сухопътни направления, наречени  " пътища на солидарността ".

Припомняме, че Съединени американски щати имат опасения, че руснаците ще нападат цивилни кораби в Черно море и ще припишат това на украинците. А турският президент Реджеп Ердоган загатна, че има късмет турски военни кораби да охраняват кулоар в морето за безвреден експорт на украинска продукция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР